KÆRLIGHED

Selvværd er vejen til mere kærlighed. Ganske enkelt.

Vi ønsker alle kærlighed – og har behov for den. Nogle synes, at det er banalt, men er alt vigtigt ikke banalt, når det kommer til stykket? Vores grundbehov er, ud over søvn og føde, at elske og føle os elsket.

Vores selvværd er stærkt, når vi er i den tilknytningsform, man kalder Den trygge tilknytning. Det er den tilknytningsform, vi er skabt til.

Nogle bevarer og har den hele livet, mens andre pga forskellige hændelser kan få en mere undvigende eller desorganiseret tilknytningsform, der kan forårsage dramaer i deres relationer , mens andre igen har en ambivalent tilknytningsform der medfører en evig længsel. Det er de tre utrygge tilknytningsformer, der afhængigt af deres omfang gør dit (kærligheds-)liv tungt eller besværligt,  fordi du er afhængig af andres humør og væremåde.

De fleste har overvejende en tryg tilknytning og så en mindre del af en af de øvrige, de mere utrygge. Det er denne mindre del, der kan spænde ben for et godt, stabilt, trygt og levende kærlighedsforhold.

Man kan sagtens have et velfungerende liv på alle andre områder end lige kærlighedslivet. Når du arbejder med dine ”issues” bliver de helet og du kommer mere og mere over i den trygge tilknytning. Dit selvværd vokser tilsvarende. Mennesker med stærkt selvværd er tiltrækkende, ja ligefrem magnetiske.

Vejen til mere kærlighed i dit liv er altså at få helet dine sår. Derfra kører du ubesværet ud i livet. Tag scooteren:

  • Den er hurtigere end cyklen
  • Den er tilpas langsom i forhold til bilen
  • Den giver mulighed for at bruge alle sanser undervejs
  • Den har plads til to
  • Den gør dig til en kærlighedsmagnet.